Juče je na školskom poligonu Osnovne škole „Mahmut Adrović“ u Petnjici održan memorijalni turnir „Igrom protiv zaborava-Meho Agović“.

Na memorijalnom turniru je učestvovalo 11 ekipa, deset ekipa je bilo sa područja susjednih opština, dok je jedanaesta iz Makedonije, iz Opštine Petrovec, koja je odnedavno pobratimska Opština Petnjici. 

Memorijalni turnir otvorio je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović:

„Vjerujem da nijedan drugi memorijalni turnir ne može biti od ovakvog značaja kao što je ovaj za nas i naše ljude iz dijaspore, s obzirom na to da ovaj turnir nije organizovan samo u cilju buđenja takmičarskog duha, već da se sačuva sjećanje na našeg Meha Agovića, a okupljanjem u ovolikom broju to i dokazujemo. Posebna je čast i draž što imamo ekipu iz Makedonije kojoj se zahvaljujem na učešću“, kazao je predsjednik Agović.

U Petnjici je sa ekipom iz Makedonije doputovao i poslanik u makedonskom parlamentu, Zećir Ramčilović.

“Sport i okupljanje je najbolji način čuvanja od zaborava na naše najbolje. Zahvaljujem se na pozivu predsjedniku Agoviću, kao i na gostoprimstvu“, kazao je Ramčilović.

Organizovanje ovog memorijalnog turnira polako prelazi u tradiciju Petnjice, pa se okupljanje ovakvog tipa, čiji je organizator Opština Petnjica očekuje i narednih godina.