JAVNE RASPRAVE

OBRASCI

JAVNE NABAVKE

ODLUKE

SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA

IZBORI

Juče je u Petnjici, u organizaciji Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, organizovan građanski sat.

Učenici srednje škole kao i osnovci, imali su priliku da se upoznaju sa aktivnostima kako Ministarstva odbrane tako i Vojske Crne Gore. U ime domaćina, predsjednik Opštine Samir Agović je istakao da će mladost Bihora iz prve ruke biti upoznata koliko je to časno biti vojnik i koliko je časno biti pripadnik Vojske Crne Gore.

„Crna Gora kao nezavisna država, ima svoju vojsku i svoje ministarstvo koje je zaduženo za bezbjednost svih nas. Naša vojska je veoma uspješna, predstavlja se na pravi način u zemlji i inostranstvu. Oni su ti koji su pomogli ovdje na izgradnji velikog vodovoda na čemu smo im zahvalni i čini mi se da nikada nije bila ni podrška niti bliža saradnja nego upravo od kada smo vratili status Opštine i dobili priliku da komuniciramo sa vojskom i ministarstvom odbrane. Današnji dan može biti veliki za svakog mladog momka ili djevojku koji žele da obuku uniformu, da služi svojoj zemlji, da bude uspješan vojnik, da bude vojnik koji će braniti čast, dostojanstvo i najveću vrijednost koje ima Crna Gora a to je multietničnost, multikulturalnost“, istakao je između ostalog Agović.

„Mi smo danas predstavili sve projekte koje radimo, počev od ljetnjih kampova koja je praksa sredjoškolaca, dobrovoljnog služenja vojnog roka, mogućnosti usavršavanja na vojnim akademijama u inostranstvu kao i stipendiranju na civilnim fakultetima u zemlji i inostranstvu“; istakao je potpukovnik Perica Vojičić, šef odsjeka za razvoj ljudskih resursa u ministarstvu odbrane koji je boravio u Petnjici u društvu kapetana Vladana Kojića, šefa odsjeka za mobilizaciju.

Obavještenja i konkursi

PREDSJEDNIK OPŠTINE

SAMIR AGOVIĆ

PREDSJEDNIK ŠKUPŠTINE

MEHMED ADROVIĆ

POTPREDSJEDNIK OPŠTINE

MUSLIJA KALIĆ

GLAVNI ADMINISTRATOR

MIRSAD ĆATOVIĆ

SEKRETAR LOKALNE UPRAVE

ZIKO ALILOVIĆ

SEKRETAR SKUPŠTINE OPŠTINE

ADIS DURAKOVIĆ